Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja BIOS'u.

SuporexPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wypadało by sie przywitać, ale moze jest gdzies jakis inny dzial od tego , wiec to w innym czasie, na chwile obecna czesc !

Chcialbym sie Was zapytac czy wiecie , ile moze kosztowac tak orientacyjnie Update BIOS'u w serwisie ?

Bo wiadomo, ze w warunkach domowych tego nie zrobie, bo znajac moje szczescie cos sie wydarzy.

A pozniej naprawa bd drozsza niz caly ten zabieg.

Wiec prosilbym o jakas wypowiedz kogos w miare doswiadczonego w tej kwesti, poniewaz potrzebuje update...

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

Lub zasięgać porad od lepszych i bardziej doświadczonych ode mnie :)

netuy.jpg

Opublikowano

W komputroniku 61zł + koszty wysyłki/dojazdu co Ciebie.

Dzięki, ktoś jeszcze sie wypowie na temat jakiegos innego serwisu?

Lub podzieli sie ze mna jakimis istotnymi informacjami ? :)

Nie jestem tu po to by zbierać lajki czy tam plusy, jestem tu, aby dzielić się swoja wiedzą z tymi której jej potrzebują,

netuy.jpg

Opublikowano

Tak najprościej to u siebie w domu zrobić, to jest kilka sekund samego flashowania + czas na znalezienie programów i samego bios'u, a tak to zedrą z Ciebie kasę którą mógłbyś wydać na coś sensownego

Opublikowano

jeżeli masz starszy komputer, który nie ma bootowania z USB, to będziesz potrzebował stację dyskietek. Ważne, aby podczas update'owania BIOS-u nie zabrakło prądu, ponieważ wtedy w MOBO albo do wymiany kość BIOS-u albo w kosz.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Tak najprościej to u siebie w domu zrobić, to jest kilka sekund samego flashowania + czas na znalezienie programów i samego bios'u, a tak to zedrą z Ciebie kasę którą mógłbyś wydać na coś sensownego

Tyle ze wlasnie narzedziem od wydawcy plyty nie moge zupdatowac bo sie robi "Brak Odpowiedzi" A nie mam niczego wlaczonego..

Tylko systemowe pliki a tak to nic a nic i tak dupa. Komputer mam nowy, kupiony na koniec roku 2012, wiec raczej mam to Bootowanie USB, cokolwiek to znaczy.

Wole wydac te kilkadziesiat zl i spac spokojnie , niz popsuc cos i wydac x razy tyle na naprawe czy tam nowe.

Dzieki Wam za odp.

temat do zamkniecia.

netuy.jpg

Opublikowano

A tak w ogóle to po co robisz ten update BIOSU. Jak wszystko działa to zostaw.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

A tak w ogóle to po co robisz ten update BIOSU. Jak wszystko działa to zostaw.

Ponieważ w wersji 13.1 bodajże tej z lutego.. W metinie PL potrzeba zaaktualizowac bios bo wyskakuje Blue Screen.

netuy.jpg

Opublikowano

no to aktualizuj, wszystko masz na stronie producenta płyty , tylko ściągnąć. program w większości biosów jest pod windows

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przekonaliscie mnie , po 3 miesiacach odwazylem sie zaktualizowac go.

Na poczatku sie wystraszylem ze cos popsulem , ale podlaczylem pendrive do 3.0 a nie 2.0, zrestartowalem i wszystko poszlo szybko.

Obejrzalem tez jeden film na yt i szybko szlo wiec pomyslalem ze sprobuje najwyzej odpoczne troche. I udalo sie.

Dzieki wam za porady :) Teraz moge dalej farmic KU :D

Teraz definitywnie do zamkniecia.

netuy.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...